Полицаите насочиха пушки и стреляха срещу футболни фенове след края на мача между Атлетико Паранаензе и Флуминензе, за да помогнат на съдиите да се приберат в съблекалнята.
 
Реферът Вагнер Ревей отсъди спорна дузпа за гостите в добавеното време и по този начин тимът от Рио де Жанейро се добра до равенството 1:1 в мач от 26 кръг на бразилското първенство.
 
Стотици фенове на домакините блокираха входа на тунела, използван от играчите и съдиите, зад една от вратите. По този начин те повече от пет минути пречиха на арбитрите да напуснат терена.
 
Телевизионните кадри показаха, че реферите се намират в центъра на кръг от полицаи и ядосани привърженици на Атлетико. В един момент униформените служители са насочили пушките си срещу ултрасите. Според една бразилска медия дори са били използвани гумени куршуми за разпръскване на тълпата.
 
Пауло Байер даде аванс на домакините в 62-ата минута, а бившият нападател на Олимпик (Лион) Фред изравни в добавеното време от дузпа. Наказателният удар бе отсъден, след като Ланзини падна в наказателното поле.
 
Атлетико Паранаензе, който е на 18-о място в класирането, също получи спорна дузпа през първото полувреме, но ударът на Клебер Сантана бе спасен от Диего Кавалиери.
 
Размирици имаше и на тренировъчната база на Крузейро, където 250 фена се събраха, за да протестират срещу слабото представяне на отбора в последно време. Ултрасите заобиколили колите на пристигащите за тренировка играчи, като някои от тях отнесли удари от привържениците на тима./БЛИЦ