Полицията е претърсила сградата на Френската футболна федерация тази сутрин. Акцията е свързана с разследването срещу Сеп Блатер, обявиха от офиса на Главния прокурор на Швейцария.

„Иззети са документи във връзка със следствието за плащане на 2 милиона швейцарски франка от сметка на ФИФА към Мишел Платини“, обявиха от швейцарската прокуратура и уточниха, че става дума за международно сътрудничество в областта на правото.

Както е известно, през месец септември миналата година швейцарските власти започнаха разследване срещу Блатер заради подозрение за злоупотреба с власт и отклоняване на финансови средства.

Една от точките на следствието е свързана именно с плащане на 2 милиона франка към Платини. Бившият френски национал обяви, че сумата е според договорка за извършени услуги. В документите на ФИФА обаче липсват данни за договор между световната футболна централа и футболната легенда.

Именно заради този случай Сеп Блатер и Мишел Платини бяха отстранени от всякаква дейност, свързана с футбола, за период от осем години. След това наказанието беше намалено на шест години. Платини обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана.