Германският футболен съдия Саша Щегеман разкри, че е имал полицейска охрана за няколко седмици, след като е получил смъртни заплахи във връзка с оспорваната борба за титлата в страната през 2023 година, съобщи ДПА.

Щегеман не отсъди дузпа за Борусия Дортмунд при равенството с Бохум (1:1) през април 2023. Така тимът от Дортмунд изпусна две изключително важни точки в борбата за титлата, която в крайна сметка пропусна, след като не победи в последната си среща Майнц 05.

Щегеман се извини за грешката си в деня след мача, като призна и, че е получил смъртни заплахи. Той е споделил и повече подробности на среща на съдиите в Кьолн.

Щегеман е осъзнал след мача, че е взел грешното решение, което може да повлияе на борбата за титлата. Той каза, че двама полицейски офицери са отишли в дома му в деня след срещата и са го информирали за смъртните заплахи срещу него и семейството му. Той е бил придружен от полицаи за телевизионно интервю на следващия ден, като са го пазили в продължение на четири седмици. Съпругата му пък го е подкрепила да продължи с футболното съдийство въпреки инцидента.