Лятната подготовка на водения от Красимир Балъков вицешампион на Хърватия Хайдук (Сплит) е пред пълен провал, след като полицията в Словения забрани на отбора да играе контролни срещи на територията на страната, съобщават местните медии. Същото сториха и органите на реда в Австрия, където тимът на Блъков е на подготвителен лагер в курортното градче Бад Клайнкирхайм.

Прекалено буйните фенове на Хайдук и възможността те да предизвикат ексцесии са причината за решението на полицията. В миналото привърженици на хърватските грандове Динамо (Загреб) и Хайдук (Сплит) доста често са буйствали на територията на Австрия дори и по време на контролни срещи.

Така отпаднаха предвидените силни контроли срещу румънския Стяуа (Букурещ) днес и турския Бурсаспор на 12 юли. Тези проверки трябваше да се изиграят на територията на Словения. С липсата на контроли срещу силни съперници Красимир Балъков със сигурност няма да добие пълна представа за конкретните възможности на играчите.

Междувременно възпитаниците на Краси Балъков разбиха с 6:1 третодивизионния австрийски Фелдкирхен в тренировъчна игра при закрити врата. До края на подготовката си Хайдук ще провежда само подобни проверки в тренировъчно темпо с аматьори след забраната на полицията за провеждане на контроли със сериозни съперници.

На 23 юли Балъков ще изведе тима на стадион “Полюд” в Сплит за сблъсък с европейския клубен шампион Барселона по случай 100-годишнината на клуба. Малко преди това пък на 19 юли Хайдук приема Шибеник в мач от първия кръг на хърватското първенство. /БЛИЦ