Полицията е започнала издирване на бившия футболист на Черноморец (Бургас) Савио Нсереко. Според информациите от Италия футболистът на Фиорентина, който е под наем до края на сезона във втородивизионния Юве Стабия, е изчезнал мистериозно от клуба си.
 
За последно е имало връзка с нападателя миналата среда, а след това шефовете му правят само неуспешни опити за контакт с футболиста. Те са подали сигнал в италианската полиция, която се е заела със случая. Нито семейството, нито агентът на Нсереко – Патрик Бастианели, са говорили с играча в последните дни.
 
Последният контакт със Савио е изпратен от него SMS до треньора Пиетро Пралия, в който съобщава, че ще пропусне тренировъчния лагер на тима. Нападателят не игра при загубата от Бреша с 0:1 през уикенда.
 
“Никой не може да го намери. Майка му и сестра му се притесняват. Надяваме се, че всичко ще се уреди по най-добрия начин скоро”, заяви спортният директор на Юве Стабия Салваторе ди Сома.
 
От вчера полицията е предупредила и италианските гранични власти за издирването. Започнало е и проследяването на последните трансакции от кредитните карти на футболиста, за да може да се попадне на дирите му.
 
Савио премина в английския Уест Хям от Бреша през януари 2009 г. срещу 9 милиона паунда. След само няколко мача за “чуковете”, той бе продаден на Фиорентина за необявена сума и има договор с “виолетовите” до 2016 г.
 
През тази пролет роденият в Уганда бивш юношески национал на Германия бе преотстъпен на Черноморец (Бургас). Предишният сезон Савио игра под наем и в Болоня.
 
През миналата година Нсереко водеше преговори с футболната федерация на Уганда, за да започне да играе за националния отбор на страната. През 2008 г. той стана европейски шампион до 19 г. с Германия./БЛИЦ