Полицията е предотвратила огромна трагедия в Хановер, отменяйки в последния момент футболната контрола между Германия и Холандия на "HDI Арена", където трябваше да присъства и германският канцлер Ангела Меркел.

„Имало е намерение експлозивите да бъдат взривени на стадиона. Около 15 минути преди отварянето на вратите на стадиона получихме решаваща информация”, заяви говорителят на полицията в Хановер Фолкер Клуве пред немската телевизия NDR във връзка с намерената линейка с екплозиви в близост до стадиона, за което БЛИЦ вече писа.

В същото време близо до стадиона е арестуван мъж с арабски произход, заподозрян в съпричастност с планираните нови актове на тероризъм.

Полицията призова хората да се приберат по домовете си бързо и без паника, но въпреки това метрото в Хановер е спряно заради заплахата от терористични актове.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел, вътрешният министър на страната Томас де Майцере и вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус са евакуирани на сигурно място.

Очаква се пресконференция на органите на реда в Хановер, за да бъдат дадени допълнителни подробности за всички извършени действия за предотвратяване на терористичния акт.