Вратарят на ПСЖ Апуло Едел е бил разпитван от полицията във връзка разследването на обвинението, че стражът се представя под фалшиво име и фалшива възраст.
 
Властите от френската столица разкриха, че Едел е дал отговори на въпросите, зададени му във връзка с обвиненията на бившия му треньор и агент Нокали Филибер, който твърди и, че футболистът му дължи 30 000 евро.
 
Случаят със самоличността на Едел бе раздухан от Филибер през миналата година, когато твърдеше, че е бил негов треньор в Камерун и вратарят не е 24 години, а на 29 и истинското му име е Амброас Беямена.
 
Френският седмичник “Льо 10 Спорт” в петък публикува документи, обвиняващи Едел, че лъже за истинската си възраст и идентичност.
 
От ПСЖ излязоха с изявление, че са удивени от разкритието, но твърдят, че изданието не прибавя нищо ново към стария случай. Клубът определи обвиненията към Едел като клевета.
 
Сред документите, публикувани от “Льо 10 Спорт”, има копие от молба за издаване на жълта карта за сезон 1998/99 от името на Амброас Беямена, където пише, че той е роден на 19 април 1981 г.
 
Въпросният документ е бил издаден от камерунската федерация, а автентичността му бе доказана от властите в страната през януари тази година.
 
Филибер твърди, че е бил ментор на Едел, дал му е пари и му е помогнал да си намери отбор в Армения, страната за която след това той прие да играе като национал./БЛИЦ