Полицията ще разследва оскърбително съобщение срещу Стилиян Петров в социалната мрежа "Туитър".

Футболисти и фенове от цял свят не спират да изразяват подкрепата си към капитана на българския национален отбор и Астън Вила, след като му беше поставена тежката диагноза левкемия. Подобно на случая с Фабрис Муамба и сега се намери човек, който да наскърби всички, които страдат заедно със Стенли.

Потребителят с наименование "KevinRooney1" е решил, че мъката на хората и най-вече на близките на футболиста не е достатъчна и трябва да изрази "компетентното" си мнение.

"След това, което феновете на Вила пяха след смъртта на близките на играча Алиу Сисе, хич не ми пука за Петров", гласеше съобщението на въпросния потребител в "Туитър".

След това последва огромна вълна от съобщения на фенове на Астън Вила, в които всички изразиха възмущение от коментара му. Бесни привърженици на отбора от Бирмингам веднага са се свързали в полицията с надеждата, че органите на реда ще се намесят и ще открият недоброжелателя.

"По-ранният ти туит може да бъде счетен за обида и със сигурност ще бъде подадено оплакване срещу теб", гласеше едно от съобщенията на феновете.

Говорител на полицията съобщи, че са постъпили много оплаквания след коментара на "KevinRooney1", предаде birminghammail.net.

За да се повдигне обвинение, трябва да бъде доказано, че съобщението на въпросния потребител е афектирало и повлияло на останалите, които са съпричастни на болката на Петров и неговото семейство.

"KevinRooney1" публикува съобщение, в което се извинява за неуместния си коментар, но не е ясно дали това ще му помогне по някакъв начин.

Преди дни за подобен коментар на 2 месеца затвор беше осъден 21-годишният Лиъм Стейси, който се подиграваше на състоянието на Фабрис Муамба по изключително наскърбителен начин. Обжалването не му помогна и той ще трябва да излежи пълната си присъда.