Полша победи с класическото 3:0 Румъния като гост в световна квалификация в група Е. Робърт Левандовски се разписа на два пъти за "Дружина Полска", а един гол добави Гросицки.

Нападателят на Лудогорец Клаудиу Кешеру влезе като резерва в 81-ата минута на срещата, а другият играч на Лудогорец - Козмин Моци, не се появи в игра.

Гостите започаха по-добре двубоя на "Арена Национала" в Букурещ и излязоха напред в 11 минута с отличен удар от близко разстояние на Гросицки.

През втората част домакините пробваха да стигнат до изравняването, но и Полша създаде главоболия на Татарушану. В 82-ата минута Левандовски се разписа за 2:0 в полза на Полша, след като домакините се отвориха отзад.

В края на двубоя Григоре фаулира Левандовски в наказателното поле и от дузпа потърпевшият се разписа за класическото 3:0.
Така след успеха Полша е на първата позиция в групата с актив от 10 точки, а Румъния е на 4-ото място с 5 точки.

В друг двубой от групата Дания се справи лесно у дома с Казахстан.  Корнулиус откри в 15-ата минута за домакините, Суйумбайев изравни две минути по-късно. До края на двубоя за домакините се разписаха Ериксен от дузпа, Анкерсен и отново Ериксен в края на двубоя.

Дания са трети с актив от 6 точки, а Казахстан са последни с 2 точки.



НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​