Полша може да изпревари БФС за привличането на Аврам Грант като национален селекционер, тъй като бившият треньор на Израел и ексмениджър на Челси ще бъде интервюиран от местната федерация.

Грант, който бе уволнен от Челси три дни, след като загуби от Манчестър Юнайтед след дузпи на финала на Шампионската лига през 2008 г., е син на полския евреин Меир. Бащата на Аврам Грант напуска Полша през 1941 г., за да избегне нацистката окупация на страната.

54-годишният Грант бе свързван с редица отбори в последно време, като освен с националния отбор на България името му се свързваше и с английския Портсмут и представителния тим на Израел. Той дори бил фаворит на президента на местната федерация Ави Лузон.

След загубата с 0:3 от Словения поляците отпаднаха от надпреварата за класиране на световното първенство в ЮАР, а Грант бе определен като “превъзходният кандидат” от бившия президент на полската федерация Михал Листкевич. “Със сигурност ще се срещнем с Аврам Грант и ще го изслушаме”, заяви настоящият бос на федерацията Гжегож Лато./БЛИЦ