Полша и Англия завършиха 1:1 в мача си от квалификационната група I за Световното в Катар догодина. Хари Кейн (72) вкара за „трите лъва“, но в добавеното време резервата Дамиан Шамански (90+2) донесе точката на домакините.

Началото на двубоя бе равностойно, но въпреки това гостите бяха по-агресивни и първи стигнаха до възможности за гол, пропилени от Мейсън Маунт и Хари Кейн. След половин час игра звездата на поляците Левандовски овладя топката в наказателното поле и стреля, но Джордан Пикфорд излезе напред и се намеси. В края на първата част Хари Магуайър и Камил Глик си заслужиха жълти картони след напрежение между двата тима.

Джак Грийлиш и Калвин Филипс не успяха да намерят целта през втората част, а след час игра удар с глава на Хари Магуайър прати топката в десния страничен стълб. Дори защитникът да бе вкарал, попадението нямаше да бъде зачетено, тъй като бе отсъдена засада на Рахийм Стърлинг.

В 72-рата минута капитанът на „трите лъва“ Хари Кейн нагласи топката си на десния крак и със силен удар от дистанция изненада Шчесни за 0:1. Десет минути по-късно Пикфорд допусна фрапантна грешка, след като изрита върната към него топка и тя рикошира в гърба на Карол Швидерски, след което се насочи към вратата. Пикфорд обаче съумя да изтича и да я хване, преди топката да премине голлинията.

В 89-атаминута Роберт Левандовски шутира технично от границата на наказателното поле, но покрай лявата греда на вратата. Все пак във втората минута от добавеното време Дамиан Шимански изравни с глава за 1:1 след центриране на Левандовски и донесе точката на Дружина полска.

В другите мачове от групата Албания разби Сан Марино с 5:0, а Унгария надви Андора само с 2:1.

След тези резултати Англия остава на върха с 16 точки пред Албания с 12, Полша с 11, Унгария с 10, Андора с 3 и Сан Марино без нито една точка.