Полският национал Дамиен Перкис е бил изправен пред невероятна трагедия. Заради контузията, получена в мача срещу Русия (1:1) на Евро 2012, защитникът е можел да загуби крака си.

“След края на европейското първенство заминах за Франция и дори не подозирах какво може да се случи, разказва Перкис пред Gwizdek24.se.pl. – Кракът ми продължаваше да ме боли, болките се усилваха с всеки изминал ден. Наложи се да вляза в болницата в Монпелие. Докторите после ми разказаха, че ако съм се бил забавил още съвсем малко, всичко е щяло да завърши ужасно за мен. По време на мача с Русия кракът ми бе разпорен, а раната започна да се инфектира. Започна да се появява сепсис и това можеше да доведе до ампутация на крака ми. Беше страшно, кошмарно, но, за щастие, най-лошото се размина. Операцията бе извършена в петък, и сега, по всичко изглежда, ситуацията е нормализирана.”

28-годишният бранител на Сошо е от френски произход, но вече има 10 мача за “Дружина полска” и 1 гол, както и 3 срещи за “петлите” до 21 години. Играл е за Троа, Сент Етиен и Сошо.