Инцидентът се случи в началото на второто полувреме, когато полякът се сблъска с Фабрис Олинга, удари лошо главата си и изпадна в безсъзнание. Лекарите на Бетис не успяха да свестят полския национал и той бе откаран по спешност с линейка към близка болница.

Полският национал вече е контактен, но превантивно ще бъде откаран в болница в Севиля за консултации със специалист. Все още няма яснота колко дълго Перкис ще бъде извън терените.
Курозното е, че преди повече от година Перкис беше изправен пред невероятна трагедия. Заради контузията, получена в мача срещу Русия (1:1) на Евро 2012, защитникът е можел да загуби крака си.

“След края на европейското първенство заминах за Франция и дори не подозирах какво може да се случи, разказва Перкис пред Gwizdek24.se.pl. – Кракът ми продължаваше да ме боли, болките се усилваха с всеки изминал ден. Наложи се да вляза в болницата в Монпелие. Докторите после ми разказаха, че ако съм се бил забавил още съвсем малко, всичко е щяло да завърши ужасно за мен. По време на мача с Русия кракът ми бе разпорен, а раната започна да се инфектира. Започна да се появява сепсис и това можеше да доведе до ампутация на крака ми. Беше страшно, кошмарно, но, за щастие, най-лошото се размина. Операцията бе извършена в петък, и сега, по всичко изглежда, ситуацията е нормализирана.”