Преди предстоящата контролна среща с България полските национали разкриха пред местните медии, че не познават противниковия отбор.

Повечето играчи признаха, че са запознати с качествата на българите, които играят в Англия, но не и с играта на тима на Станимир Стоилов.

В контраст с тези думи бе гордото изказване на халфа на Лех (Познан) Славомир Пешко. Полузащитникът обяви, че има лека представа за България и българския футбол. Той има 9 мача за “Дружина Полска”, като дебютира на 19 ноември 2008 г. срещу Ейре (3:2). Той има и един гол, който бе вкаран на 17 януари тази година срещу Дания (3:1) по време на контролна среща в Тайланд.

“Познавам българите, все пак в Познан живея на улица “Българска”. Това е най-голямата ми асоциация с предстоящия противник на Полша. Ако трябва да говорим сериозно, с Висла (Плоцк) играх в контролна среща с ЦСКА”, признава Пешко.

Улица “Българска” в Полша вероятно ще стане доста популярна по време на европейското първенство през 2012 г., което страната ще домакинства съвместно с Украйна. На тази улица в Познан се намира стадионът на местния Лех – “Миейски”, който след ремонта си трябва да приеме срещи от европейското първенство.

Срещата между българския национален отбор и полски трябва да се проведе утре вече във Варшава на стадиона на “Полония”. В страната обаче има притеснения относно качествата на терена, което може да наложи преместването на двубоя на друго съоръжение. 

“Тревата е с кафяв цвят, твърда и хлъзгава. Двубоят трябваше да се играе в Киелце, но българите предпочитаха срещата да се проведе във Варшава заради близостта до летището”, пише "Football news”./БЛИЦ