Футболната звезда Лионел Меси обеща да промени живота на един от най-известните си фенове - афганистанчето Муртаза Ахмати, но все още не го е направил, пише аржентинското издание Ole.

Преди пет години футболната звезда се срещна с петгодишното дете, станало популярно с носенето вместо фланелка на синьо-бяла найлонова торбичка с надпис Меси 10, даде му известност и любов, но така и не му осигури най-важното - свобода.

Световните фенове припомнят молбата на малкия Муртаза към Меси преди години- "Вземи ме с теб, тук има само бомби!", както и отговора на Меси - "Когато пораснеш, ще оправя нещата!"

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Семейството на Муртаза също признава тогава, че е очаквало Меси да използва известността и контактите си, за да им осигури по-добър живот, както направи Роналдо с малкия си сирийски фен Заид Абдул, който от години вече живее в Испания (на снимката по-долу).

Неспазеното обещание обаче тежи още повече на фона на последните събития в родината на Муртаза. Никой не знае какво става с него и семейсtвото им в столицата Кабул, но едно е ясно - животът им е истински ад, а историята им става все по-тъжна в днешни дни.