Фен на холандския гранд Фейенорд е доказал по удивителен начин любовта си към клуба. Той завел жена си извън Холандия, за да може новороденият му син да носи името на любимия отбор.

Местното законодателство забранява на деца да бъдат давани неприемливи за обществото имена. Затова въпросният мъж закарал бременната си съпруга да роди в Белгия, която е на 100 км от Ротердам. В съседната държава е позволено родителите да поставят каквито имена поискат на своите деца. Така момчето било кръстено Браян Фейенорд Уилсън.

Цялата история стана известна заради популярното в Холандия телевизионно шоу „Mattie & Marieke“, в което се обсъждаха забранените имена в страната. В предаването се включи зрител, който разказа интересната история.

„Заведох моята съпруга в Белгия, за да роди там и да мога да кръстя сина си Фейенорд. Там законът не ми забранява да му поставя това име“, обясни мъжът, чието име е Роналд Уилсън.

Той обясни, че историята е станала в началото на 21 век и е можела да има съвсем друго развитие. По онова време много фенове на Фейенорд кръщават синовете си Леонардо в чест на бразилския нападател на тима Леонардо Сантяго. По-късно този футболист става играч на Аякс и мнозина запалянковци на тима от Ротердам съжаляват за избора на име на синовете си.

„Добре, че не направих същата грешка, а предпочетох раждане в чужбина, за да кръстя сина си на любимия си отбор“, подължи зрителят.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Роналд призна в ефир, че вече е разведен с майката на Браян Фейенорд, но обяви голямата новина, че по-големият му син е изключително популярен в цял свят. Поводът е една снимка, която вече две десетилетия циркулира в интернет.

„По-големият ми син е онова момче, което в екип на Фейенорд показва среден пръст. Едва ли има футболен фен в света, който не е виждал тази снимка“, допълни г-н Уилсън.

Запаленият фен на клуба от Ротердам разкри, че този негов син носи по-обикновеното име Мики Уилсън. Снимката е направена по време на финала на Купата на УЕФА през 2002 г., когато Фейенорд побеждава Борусия (Дортмунд) с 3:2 на собствения си стадион „Де Кайп“.

Тогава преди началото на мача е решено да има едноминутно мълчание в чест на Пим Фортейн, който е една от жертвите на редица политически убийства в Холандия в началото на хилядолетието. Това е прието с освирквания от германските фенове, в отговор привържениците на Фейенорд размахват средни пръсти.