Екснационалът на Франция Давид Жинола ще съди бившия селекционер Жерар Улие заради публична обида. Делото е насрочено за 12 декември в Тулон. Причина за съдебната битка е паметната победа на България срещу Франция с 2:1 на 17 ноември 1993 година на “Парк де Пренс”. Тогава Жинола сгреши в последните секунди, след което Кременлиев, Балъков и Пенев развиха атаката, в която топката стигна до Емо Костадинов и той направи 2:1, с което класира България за Световното в САЩ през 1994 година.

Цяла Франция оплю Жинола, както и самият Жерар Улие. Двамата от години са в обтегнати отношения. Сега обаче има нов момент от историята. В книгата си “Тайните на треньора” Улие нарича Жинола “копеле” и го обвинява за загубата от България.

“Този път Улие премина всички граници. Давид беше принуден да напусне Франция и да се премести в Англия. Синът му тъкмо правеше първи стъпки във футбола и ставаше обект на закачки и подигравки. Улие не направи нищо”, заявява близък до бившия национал.

“Струва ми се, че до смъртта си ще помня момента от онзи мач с българите. Сега всичко се отразява на личния ми живот, децата ми, а това е недопустимо”, допълва Жинола./БЛИЦ