Ивелин Попов игра като резерва за Спартак (Москва), който загуби с 0:1 у дома от Ростов в среща от деветия кръг на руската Премиер лига.

Домакиниуте имаха инициативата през целия мач, но нямаха късмет в заключителните пасове на атаките си.  Софиан Хани пропусна най-чистото положение за Спартак преди почивката.

Ростов заигра по-силно след почивката и в 67-ата минута Тимофей Калачов подаде на Александър Зуев, който уцели гредата, но при добавката не сгреши и вкара победния гол за гостите. Ивелин Попов влезе в игра малко след гола, но не успя да помогне на съотборниците си да избегнат загубата.

Така след само 2 спечелени точки в последните 4 кръга Спартак е пети с 15 точки. Ростов е три повече на третата позиция.

Лидерът Зенит пък падна в този кръг с 1:2 при визитата си на Анжи и въпреки това остава на върха с 22 точки и 3 повече от втория Краснодар. Италианецът Клаудио Маркизио (47) вкара първия си гол с екипа на тима от Санкт Петербург, но Андрес Понсе (71) изравни, а Владислав Кулик (83) направи обрата пълен. Преди това в 76-ата минута Белоруков получи директен червен картон и домакините завършиха мача в намален състав.