Трикратният победител в анкетата за Футболист на годината на България Ивелин Попов даде интервю за руската телевизия „Мач ТВ“. Той призна, че е провел разговор с новия ни национален селекционер Ясен Петров относно евентуалното си завръщане в представителния ни тим. Бившият капитан на „лъвовете“ говори и за възстановяването си след операция на коляното и удари критика на младите играчи в България.

"Коляното вече не ме боли. Започнах вече да тичам, да работя с топката, част от тренировките прекарвам изцяло с отбора. Надявам се до началото на втория лагер да се включа в общата група. Смята се, че лекарят, който ме оперира, е един от тримата най-добри хирурзи в света за операции на коляно. Другите двама са в Китай и САЩ. След операцията живях почти два месеца в Барселона, ходех на физиотерапия по два пъти на ден. Процедурите бяха дълги, по два часа. След това се върнах в Сочи, а през декември пак пътувах за Барселона на контролен преглед. Лекарят каза, че всичко върви по план. Той инжектира моя плазма в коляното - това помага за заздравяването. Първоначално беше определен много дълъг период - 8-10 месеца. През декември обаче лекарят каза, че срокът ще е по-малък, защото коляното не се подува. Ще се опитам да започна да играя шест месеца след контузията, може би малко по-рано. Това означава края на февруари", обяви Попов.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Когато беше назначен настоящият треньор Ясен Петров, той ми се обади и попита за плановете ми. Отговорих, че първо трябва да си върна мястото в клубния отбор и след това ще видим. Сегашното поколение не е слабо, но има много неправилен подход в националния тим. На мода са младите играчи. Много хора смятат, че трябва да им се даде възможно най-много време за игра. Но според мен поканата за националния отбор трябва да бъде спечелена. Ако играете добре в клуба си, имате място в националния отбор. Но не да ви викат, само защото сте млад. Трябва да можете да покажете нещо на терена, в противен случай няколко загуби може да ви сринат психически. Освен това сериозният футбол не може да се изгради без опитни играчи. Младите хора трябва да се учат не само от грешките си, те се нуждаят от примери."

"В българския национален отбор имаме седем или осем легионери. С Костадинов сме в Русия, по един играят в Турция, Италия, Словакия. Причината е в нивото на готовност на играчите. След един месец тренировки в силен европейски клуб те се уморяват, не издържат и в резултат на това сядат на резервната скамейка или се прибират у дома. Нашите младежи имат много високо самочувствие. Всички около тях ги ласкаят колко са добри и какви звезди ще станат. Но европейските експерти не са слепи - когато видят как тичаш, загряваш, колко спринтове правиш, те не искат да те канят", разказа Попето.