Българските национали Ивелин Попов и Станислав Манолев ще играят с Кубан на финал в турнира за Купата на Русия, след като тимът от Краснодар надви у дома ЦСКА (Москва) с 1:0 във втората полуфинална среща от надпреварата.

Георги Миланов започна като титуляр за гостите, но бе заменен в 86-ата минута от Панченко. Малко след това и Ивелин Попов от домакините бе сменен, като на негово място в игра се появи. Единствено Станислав Манолев от тримата българи остана на терена до последния съдийски сигнал.

В 13-ата минута гол на Шандао за Кубан бе отменен заради засада, а победата за домакините донесе португалският нападател Уго Алмейда, който вкара в 71-ата минута единственото попадение в срещата след хубав пробив на Манолев. Гостите опитаха всичко по силите си да стигнат до равенство и евентуално продължения, но така и не успяха да реализират попадение.

След успеха си Кубан се класира за финала на турнира на 21 май в Астрахан. Тимът от Краснодар ще спори за трофея с Локомотив (Москва), елиминирал по-рано днес като гост Газовик Оренбург с 4:3 след изпълнение на дузпи. Срещата бе завършила 1:1 в редовното време и продълженията.