Полузащитникът на Кубан Ивелин Попов даде интервю преди предстоящия мач с Ростов. Гостуването от 27-ия кръг е в събота.

- Защо повечето от футболистите на Кубан оставате на терена след тренировка?
- Това е по собствено желание. Теренът е отличен, вечер температурите не отново са високи, но това не ни пречи да сме настроени за битка в южното дерби. Всички искаме да сме максимално подготвени и затова работим допълнително. Налага се дори треньорът да се намесва, за да приключим със заниманието.

- Разочаровани ли сте от серията равни резултати, в която Кубан се намира?
- В повечето от мачовете можехме да постигнем по-добри резултати. И това, че не сме спечелили повече точки, а сме го заслужавали, по някакъв начин ни разочарова. Но в същото време сме удовлетворени от начина, по който играем в момента. Феновете ни виждат това, оценяват го, което е много важно за нас.

- Защо не доиграхте мача със Зенит (2:2) (б.пр. - Попов отбеляза гола за 2:1)
- Сам поисках смяна. Почувствах, че в тази жега нямам достатъчно сила, за да продължа. Ако треньорът ме бе оставил до края на сезона, щях да се боря до края. Разполагаме със силни състезатели на резервната скамейка, които са способни да влязат във всеки момент. Кой трябва да остане на терена и на кого ще се разчита е преценка на треньора. Всеки разбира това.

- В Ростов също се очакват високи температури.
- Условията са еднакви за всички. Не жегата ще ни бъде съперник, а Ростов. Домакините, както и ние, се нуждаят от точки. Очаква ни трудна среща. Но мога да уверя в едно нещо - всеки един от Кубан ще даде максимума от възможности, за да стигнем до победата.