Националът Ивелин Попов играе едно полувреме при загубата на Кубан с 0:1 от Рубин (Казан). Българинът се появи на терена в началото на втората част, когато тимът му вече губеше в резултата.

Единственият гол в мача падна в добавеното време на първата част. Защитник на Кубан сбърка при изчистването на топката от наказателното поле. Последва невероятно разбъркване и в крайна сметка след куп рикошети топката се оплете в мрежата на Кубан, а за автор на гола бе определен Салваторе Бокети.

Десетина минути преди отбелязването на гола Кубан остана с човек по-малко след като Анхел Деалберт бе изгонен с червен картон. Пак преди почивката числовото равенство бе възстановено, а Гокхан Тере също бе пратен преждевременно под душовете.

След влизането си на терена Ивелин Попов раздвижи играта на гостите. В 51-та минута българинът стреля опасно в аут. Малко след това получи и жълт картон. Попов бе близо до гола и в 73-ата минута, но отново би в аут.

След поражението в 9-я кръг на руското първенство, Кубан заема 8-а позиция с 13 точки в актива си, докато Рубин е на 7-о място с 15 пункта.