Едно от популярните имена в света на тениса нападна остро бившия треньор на Лудогорец Павел Върба. Кристина Плишкова е гадже със защитника на Спарта (Прага) Давид Ханко и явно е решила, че вече има достатъчно познания за футбола, за да прави коментари.

В събота 29-годишната чешка тенисистка изрази учудването си, че Павел Върба не е пуснал като титуляр Матей Пулкраб, който в последните три мача вкара три гола за Спарта. 24-годишният нападател влезе като резерва при победата с 2:1 над Карвина като гост.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Не трябва ли футболист, който е в такава форма, да бъде титуляр“, запита Плишкова на профила си в „Инстаграм“.

Заради популярността на тенисистката, Павел Върба беше принуден да даде отговор по темата след края на мача с Карвина.

„Когато той започва като титуляр, никога не е ефективен в последните 30 минути. Затова по-добре да го ползвам като резерва и това да донесе предимство на моя отбор“, анализира бившият треньор на Лудогорец.

Както е известно, в Спарта (Прага) играе българският национал Мартин Минчев. 20-годишният халф обаче остана неизползвана резерва при победата над Карвина.

29-годишната Кристина Плишкова има една спечелена титла от турнири на WTA, а най-доброто и класиране е 35-ото място в световната ранглиста. Тя е далеч от успехите на своята сестра-близначка Каролина, която е бивша №1 в света, спечелила е 16 титли и има два загубени финала от Големия шлем.