Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) отнесе пореден резил от началото на сезона. Днес "белия балет" отстъпи с 0:3 на средняка Ейбар като гост.

Поражението за мадридския гранд се явява 5-о от началото на сезона в тринадесет срещи. То дойде след две поредни победи, които "кралете" реализираха срещу Валядолид и Селта Виго съответно с 2:0 и 4:2.

Срещата започна на високи обороти и още в 3-ата минута Ейбар можеше да поведе, но Кике Гарсия нацели страничната греда след невероятно първо докосване. 

Отговорът на Реал не закъсня и в 6-ата минута Гарет Бейл отбеляза, но попадението бе отменено след преглед на ВАР системата заради засада. 

В 16-ата минута домакините успяха да открият резултата чрез Гонсало Ескаланте. И при неговото попадение бе гледана ВАР системата със съмнение за нарушение, но такова нямаше и голът остана - 1:0.

Изненадващо или не Ейбар бе по-добрият отбор на терена и създаваше повечето положения пред вратата на Куртоа, но до нов гол преди почивката не стигна. 

Втората част бе още по-вихрена и от първата, а домакините успяха да шокират "белия балет" между 52-ата и 57-ата минута на два пъти. Първо Марк Кукурея намери прекрасно Серхио Енрих, който се освободи и отбеляза за 2:0, а само 5 минути по-късно в прегръдките на своите съотборници бе Кике Гарсия, който направи резултата класически. 

Дори след третия гол Реал отново бе по-слабият отбор на терена, а положението им можеше да се утежни още повече, но с пропуски се отчетоха Фабиан Ореяна и Чарлез за Ейбар. 

В крайна сметка домакините задържаха преднината си от три гола и грабнаха заслужено трите точки. 

Този успех бе 5-и за Ейбар от началото на сезона, като те вече имат 18 точки на 7-ата позиция. Реал (Мадрид) пък е едно място нагоре и е с 2 пункта повече.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК