Феновете на финалиста в Шампионската лига от миналия сезон Тотнъм призоваха клубните босове да последват примера на Ливърпул и да променят решението си за пускане на служителите в отпуск по време на пандемията от коронавирус. „Шпорите“ пратиха всички 550 служители на клуба в отпуск за април и май и намали заплатите им с 20%. Същото стори и световният и европейски клубен шампион Ливърпул, но мърсисайдци осъзнаха гафа си и промениха намерението си с поднасяне на извинения.

"Казваме ви го постоянно - спрете и премислете. Сега го заявяваме и публично. Недейте да продължавате да рушите репутацията на клуба, вслушайте се в гласа на феновете си", заявиха от Тръста на феновете на лондонския тим, който е осмият най-печеливш в света с чиста печалба от 68,6 милиона паунда.

Феновете в Англия не спират с критиките си към футболисти и треньори във Висшата лига, които не инициираха намаление на огромните си заплати. В същото време значително по-ниско платеният персонал на повечето клубове е пуснат в отпуск.

Както е известно, футболът в Англия е спрян до 30 април заради пандемията от коронавирус.