Интер загуби с 0:1 у дома от Фиорентина в двубой от 28-ия кръг на италианската Серия "А". Така "синьо-черните" записаха трета поредна загуба и четвърта в последните си пет мача.

Мачът бе равностоен, като и двата отбора създадоха достатъчно на брой чисти голови положения, но повече голове не паднаха.

Първото по-сериозно положение бе в 14-ата минута, когато Гаетано Кастровили имаше добра възможност да отбележи, като стреля от средна дистанция. Мощното му воле обаче бе спасено от Андре Онана.

В 21-ата минута Интер също бе близо до гола Херних Мхитарян влезе в наказателното поле, преодоля двама защитници и от точката за изпълнение на дузпа стреля, но стражът на „виолетовите“ изби.

В 30-ата минута Лукаку получи добро подаване в наказателното поле и стреля, но защитник блокира шута му.

Малко по-късно Нанитамо Иконе бе в добра позиция, но не стигна до подаването, което бе прекалено силна.

Второто полувреме започна с по едно положение за двата отбора. Първо в 48-ата минута Гаетано Кастровили стреля опасно, но топката мина покрай гредата.

Малко по-късно Алесандро Бастони игра с глава към Лукаку, който стреля, но топката не уцели вратата.Стигна се и до 53-ата минута, когато Джаково Бонавентура вкара с глава.

В 59-ата минута Николо Барела уцели гредата. Лаутаро Мартинес поиска дузпа в 65-ата минута, но желанията му не бяха отразени от съдията.

В 74-ата минута Раул Беланова нанесе мощен удар, но Пиетро Терачано спаси.

Интер остава на трето място в класирането, но само с две аванс и мач повече от Милан. Фиорентина е на осмо място с 40.