Продължават арестите и разследванията в румънския футбол. Бившият председател на Професионалната футболна лига и други шест длъжностни лица бяха задържани по подозрение за укриване на данъци при продажбата на телевизионните права за мачовете от местната Лига 1.

В изявлението на прокуратурата се казва, че Думитру Драгомир и останалите са били задържани в понеделник като част от проверка за укриването на данъчни задължения и пране на пари на стойност 3 милиона евро.

Драгомир, който ръководеше първенстввото Лига от 1996 до 2013, естествено, твърди, че е невинен. В Румъния обаче прокуратурата явно работи сериозно, след като днес един от младшите прокурори заяви, че шампионатни срещи от местната лига за периода 2011-2013 година са били продадени на телевизиите, а служителите са използвали фиктивни сметки, за да се скрият сделките.

Преди задържането полицията претърси домовете на 11 души, заподозрени в машинациите, както и сградата на лигата. Този процес е част от новото прочистване на румънския футбол, което започна през март. Тогава осем футболни служители бяха арестувани в отделно дело.