Поредни грозни сцени се разиграха по време на футболен мач във Франция. След като от началото на сезона няколко срещи бяха белязани с инциденти с фенове, този път това се случи и в мач от националната купа между Пари ФК и Лион.

Двубоят беше прекратен на почивката между двете полувремена при резултат 1:1. Гаетан Лаура даде аванс на парижани в 7-ата минута, а Муса Дембеле изравни за „хлапетата“ минута преди края на първото полувреме.

В паузата започнаха проблемите между двете агитки, които започнаха да се замерят с бомбички и факли. Имаше дори и опити за ръкопашни схватки, след като фенове нахлуха на терена. Наложи се намесата на полицията, а съдията отказа да изведе двата отбора за второто полувреме.

„Ще предприемем крути мерки срещу всеки фен, който бъде разпознат на видеозаписите. Знаем много добре кои от нашите привърженици трябваше да пристигнат за мача. Намираме в подготовката на подаването на съдебен иск, за да демонстрираме желанието си да се справим с футболното хулиганство. От друга страна искаме да разберем кой ще понесе отговорността за случилото се“, коментира президентът на Лион Жан-Мишел Олас.

Както е известно, „хлапетата“ наскоро бяха наказани с отнемане на една точка от актива в Лига 1 заради проблеми на мача с Марсилия, когато Димитри Пайе беше ударен с бутилка от вода.