ЦСКА (Москва) загуби у дома от Порто с 0:1 в първи мач между двата тима от 1/8-финалите в Лига Европа. Единственото и победно попадение за португалския гранд вкара Фреди Гуарин в 70-ата минута. Така „драконите” се превръщат във фаворити преди реванша след седмица в Порто. Загубата за ЦСКА пък е първа домакинска в евротурнирите от 12 срещи насам.

Мачът започна добре за домакините и още в първите секунди японският национал Кейсуке Хонда подаде към Сейду Думбия, чийто удар обаче бе спасен с вещина от стража на Порто Елтон. „Армейците” бяха по-активни, докато „драконите" дебнеха на контраатака с опасните си нападатели Хълк и Фалкао. В 23-ата минута Хонда подаде към Вагнер Лав, но бразилецът пропусна сам срещу Елтон. Гостите отговориха с опасен удар от фаул на Фалкао, но стражът на ЦСКА Игор Акинфеев спаси. В 37-ата минута Вагнер Лав отбеляза гол, но той беше заради засада, каквато на телевизионните повторения не се видя.

След почивката в първите минути Акинфеев спаси опасен изстрел от фаул на Жоао Моутиньо. Голът падна в 70-ата минута, когато резервата Силвестър Варела центрира към непокрития Гуарин и колумбиецът без проблеми преодоля Акинфееф за 0:1. До края на мача домакините опитаха всичко по силите си, за да стигнат поне до изравнително попадение, но така и не успяха. Така в крайна сметка Порто ще посрещне ЦСКА в реванша след седмица с гол преднина от гостуването си в Москва. /БЛИЦ