Съперникът на ЦСКА в Лига Европа Порто на два пъти наваксваше изоставане в резултата преди втория гол на Варела в мача да донесе на “драконите” победата с 3:2 над Спортинг (Брага) с 3:2 в двубой от 4 кръг на португалската Лига Сагреш.
 
Това бе четвъртата поредна победа за “синьо-белите” от началото на сезона и те запазиха лидерската си позиция в класирането. Победното попадение на Варела в 70-ата минута запази преднината на тима от 4 точки пред Витория (Гамараеш).
 
Луис Агиар откри резултата за гостите от Брага с удар от 30 метра в 16-ата минута, но в 33-ата Варела засече с глава центриране на Хълк и изравни.
 
В час игра гостите отново водеха в резултата, след като Лима се разписа с мощен удар. Две минути по-късно Хълк отново изравни, като това бе четвъртото му попадение от началото на сезона. Скоро след това дойде втория гол на Варела в мача.
 
Съперникът на Левски в Лига Европа Спортинг (Лисабон) направи домакинско 0:0 с Олянензе, като гостите продължават да нямат загуба от началото на първенството./БЛИЦ
 
ПОРТУГАЛИЯ, ЛИГА САГРЕШ, 4 КРЪГ
От 10 септември (петък)
Витория (Гимараеш) – Бенфика 2:1
От 11 септември (събота)
Порто – Спортинг (Брага) 3:2
Спортинг (Лисабон) – Олянензе 0:0
 
Предстоящи
На 12 септември (неделя): Маритимо – Пасош де Ферейра, Портимонензе – Рио Аве, Униао (Лейрия) – Насионал, Академика – Навал
На 13 септември (понеделник): Витория (Сетубал) – Бейра Мар
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ПОРТО 12, 2.Витория (Гимараеш) 8, 3.Спортинг (Брага) 7, 4.Спортинг (Лисабон) 7, 5.Олянензе 6 и др.