Порто обърна Антверп и се развихри за 4:1 при визитата си на белгийския първенец в мач от третия кръг на група "Н" в Шампионска лига. Еванилсон се отчете с хеттрик за гостите, които събраха 6 точки и са на 3 зад лидера Барселона. Белгийците са последни без нито една спечелена точка, на 3 зад третия Шахтьор Донецк.

Антверпен поведе в 37-ата минута, когато Алхасан Юсуф бе на точното място в точното време и се добра до отскочила топка, която прати в мрежата на Порто за 1:0.

Няколко секунди след началото на втората част „драконите“ стигнаха до изравнително попадение чрез Еванилсон, който стреля, а топката се отклони в бранител на домакините. В 52-рата минута Алан Варела пое феноменално подаване и стреля без да погледне към вратата, но Жан Бюте спаси с вещина. Две минути след това Жоао Марио с възхитителен пас намери Стефен Еустакио, който с прецизен удар в десния ъгъл вкара за 1:2.

В 63-ата минута домакините бяха близо до това да изравнят, след като Тоби Алдервайрелд скочи най-високо при корнер и стреля, но право в напречната греда. Шест минути след това гостите си решиха всичко в мача, след като Пепе намери Еванилсон при контраатака, а той с удар от движение вкара трети гол във вратата на Бюте.

В 84-ата минута Еванилсон оформи своя хеттрик и крайното 4:1 в полза на Порто, след като на празна врата отбеляза във вратата на Антверпен.

Група H:
Барселона – Шахтьор Донецк  2:1
1:0 Феран Торес (30), 2:0 Фермин Лопес (36), 2:1 Георгий Судаков (62)

Антверпен - Порто 1:4
1:0 Алхасан Юсуф (37), 1:1 Еванилсон (46), 1:2 Стефен Еустакио (54), 1:3 Еванилсон (69), 1:4 Еванилсон (84)