Южноафриканският национал Аарън Мокоена вкара в последната минута на продълженията и класира Портсмут за четвъртия кръг на ФА Къп. Попадението му донесе успеха с 2:1 над втородивизионния Ковънтри в преиграване на мач от третия кръг на турнира.

Тимът от Чемпиъншип беше на крачка от отстраняването на закъсалия финансово „Помпи”, след като до последната минута на редовното време водеше с 1:0 с попадение на Лиън Бест. Спасителен за носителя на трофея за 2008 г. се оказа автогола на Стивън Райт в 90-ата минута.

Когато всички вече очакваха дузпите, Мокоена се разписа с глава и съхрани шансовете на елитния тим да повтори пробива си във ФА Къп отпреди две години. В следващия кръг Портсмут играе със Съндърланд.

Друг тим от Висшата лига – Бирмингам Сити, също се класира за четвъртия кръг и ще играе срещу миналогодишния финалист Евертън, след като сложи край на серията на Нотингам от 18 мача без загуба във всички турнири с победата си с 1:0. Единственият гол в мача бе реализиран от Бари Фъргюсън в 62-ата минута./БЛИЦ

АНГЛИЯ, ФА КЪП, ТРЕТИ КРЪГ, ПРЕИГРАВАНИЯ
Бирмингам Сити – Нотингам 1:0
Ковънтри – Портсмут 1:2 след продължения (1:1 в ред. вр.)
Дарби Каунти – Милуол 6:4 след дузпи (0:0 в ред. вр., 1:1 след прод.)
КПР – Шефилд Юнайтед 2:3

АНГЛИЯ, ФА КЪП, ТРЕТИ КРЪГ
Бристъл Сити – Кардиф 1:1