Португалия разпиля Швеция с 5:2 в приятелски мач, игран в Гимараеш. Седемте гола в мача бяха дело на седем различни голмайстори, а Кристиано Роналдо не взе участие заради контузия.

Домакините поведоха 24-ата минута, когато отскочила топка се озова в краката на Рафаел Леао, който си я спря и я насочи неспасяемо към горния ъгъл за 1:0. Девет минути по-късно Бернардо Силва намери Матеуш Нунеш, който направи страхотен индивидуален пробив и прати топката в долния десен ъгъл за 2:0.

В последната минута от редовното време на първата част се стигна до трето попадение на сметката на португалците. Нелсон Семедо намери Бруно Фернандеш с чудесен извеждащ пас, а халфът заби топката в мрежата за 3:0.

В 57-ата минута груба грешка в защитата на Швеция позволи на Брума да отнеме топката, след което той запази спокойствие и отблизо търкулна топката в мрежата за 4:0. Три минути след това Швеция върна едно попадение. Елим Холм изведе Виктор Гьокереш, който демонстрира брилянтно хладнокръвие в наказателното поле и с удар в долния десен ъгъл се разписа за 4:1.

В 62-рата минута нападателят на Пари Сен Жермен Гонсало Рамош получи добро подаване от Нелсон Семедо и хладнокръвно намери долния десен ъгъл за 5:1. В добавеното време на срещата Швеция отбеляза още едно попадение. Деян Кулушевски центрира топката към Густаф Нилсон, който я засече с глава в мрежата, оформяйки крайното 5:2 в тази контрола.