Португалия размаза у дома Лихтенщайн с 4:0 в първия си мач от група J на квалификациите за Евро 2024 в Германия. Това бе дебют за новия селекционер на португалците Роберто Мартинес, а звездата им Кристиано Роналдо подобри рекорда за най-много мачове за национален тим и вкара две от попаденията.

Още в началото Жоао Кансело (8) овладя пред наказателното поле и с хубав удар вкара за 1:0, а до почивката добри възможности пропуснаха Жоао Феликс, Бруно Фернандеш и Жоао Палиня.

Втората част започна ударно за португалците, след като Бернардо Силва (47) засече остро подаване в наказателното поле и разстреля Бюшел за 2:0. Четири минути по-късно съдията даде дузпа в полза на Португалия и капитанът Роналдо (51-дузпа) не пропусна да се разпише. Кристиано Роналдо (63) вкара и от пряк свободен удар, за да оформи крайния резултат.

Дълбоко в добавеното време късметът покри Лихтенщайн, след като Жоао Марио стреля в страничната греда.

След три дни Португалия ще има малко по-сериозен съперник в лицето на Люксембург, докато Лихтенщайн ще премери сили с Исландия.

В другите два мача от групата, които се изиграха по същото време, Босна и Херцеговина постигна класическа победа с 3:0 срещу Исландия след голове на Раде Крунич (14, 40) и Амар Дедич (63), докато Словакия и Люксембург направиха нулево реми.