Европейският шампион Португалия разби Алжир с 3:0 в контрола, която се игра в Лисабон и бе последна за домакините преди участието им на световното първенство в Русия от 14 юни до 15 юли.

Голямата звезда на „мореплавателите“ Кристиано Роналдо започна като титуляр, но не успя да се разпише във вратата на „пустинните лисици“ и бе заменен в 74-ата минута от Андре Силва.

Халфът на Валенсия Гонсало Гуедеш (17, 55) вкара два гола след подавания на Бернардо Силва и Рафаел Герейро, а Роналдо асистира на Бруно Фернандеш (37) от Спортинг (Лисабон) за второто попадение в мача.

Португалия спря серия от три безуспешни теста преди Мондиала (2 равенства срещу Тунис (2:2) и Белгия (0:0) и 1 загуба от Холандия (0:3) през март). Тимът стартира на Световното срещу Испания (15 юни), а другите съперници в групата са Мароко (20 юни) и Иран (25 юни). Алжир не се класира за шампионата на планетата и допусна четвърта поредна загуба в контроли. Следващите му срещи са през септември в квалификациите за Купата на африканските нации.