Треньорът на Борусия (Дортмунд) Люсиен Фавър е получил последен шанс да запази поста си, твърдят немските медии. Според информациите, 62-годишният швейцарец може да бъде уволнен до края на седмицата. За да избегне неприятната ситуация, Фавър трябва да не загуби при гостуването на Барселона в сряда, а в събота задължително да победи Херта в Берлин.

Това е станало ясно след проведената кризисна среща на клубната управа след домакинското 3:3 с последния в класирането Падерборн в петък. Тогава Марко Ройс вкара изравнителния гол в добавеното време. На срещата е присъствал самият Фавър, както и някои от играчите. В събота пък е имало събрание на треньора и футболистите, което е продължило два часа. Присъствал е и спортният директор Михаел Цорк.

Според „Билд“ ръководството на Борусия (Дортмунд) вече е набелязало няколко варианта за поста на Люсиен Фавър. Това са уволнените наскоро Маурисио Почетино (Тотнъм) и Нико Ковач (Байерн), както и Ралф Рангник (на ръководен пост във фирмата „Ред Бул“) и Роджър Шмид (до лятото начело на пекинския Гуоан). Интересното е, че Почетино е вариант и за Байерн, който също търси треньор. Рангник вече отряза баварците.