Международната компания KPMG направи проучване за трансферните суми на най-добрите футболисти след въздействието на кризата от COVID-19 и на върха в класацията е френския национал Килиан Мбапе от ПСЖ, оценен на 177 милиона евро. Преди прекъсването на първенствата заради коронавируса цената на нападателя бе 225 милиона евро, а очакванията са през 2021 година тя да е още по-ниска от настоящата.

В проучването са включени играчи, участващи в първенства, които прекратиха сезона, както и такива от лиги, които планират да възобновят мачовете, макар и при закрити врати. Стойността за всеки отделен играч е паднала с 26,5% в прекратените първенства и с 17,7% в страните, в които сезонът ще бъде доигран.

Втори е най0скъпият футболист в историята и съотборник на Мбапе в ПСЖ Неймар, който е оценяван на 137 милиона. Преди няколко месеца цената на бразилеца бе 175 милиона, а през лятото на 2017 година той премина от Барселона при парижани за рекордните 222 милиона евро.

Трети е Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити с пазарна цена от 129 милиона евро (150 милиона преди кризата с COVID-19). Топ 5 допълват Лионел Меси със 127 милиона (175 милиона преди това) и Мохамед Салах – 124 милиона (155 милиона преди това).

Любопитна подробност е, че португалската звезда на Ювентус Кристиано Роналдо не присъства в проучването на компанията.