Голмайсторът на Барселона Лионел Меси и голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо са двете най-големи имена на световния футбол в наше време, но според немското издание AZ някои германски легенди биха стрували повече от двамата. Две от тях Герд Мюлер и Франц Бекенбауер са оценени на общо 395 милиона евро днешни пари.

От 1974 до 1976 година Байерн печели три последователни европейски клубни титли и доминира на Стария континент, а в състава му са звезди като вратаря Сеп Майер, Франц Бекенбауер-Кайзера, Ханс-Георг Шварценбек, Паул Брайтнер, Франц Рот, Ули Хьонес, Герд Мюлер и Карл-Хайнц Румениге.

Герд Мюлер вкарва умопомрачителните 563 гола в 605 мача за Байерн и си печели прякора „Бомбардировача“, Майер е смятан за най-добрия вратар за времето си. От 1970 до 1981 година баварците имат трима носители на „Златната топка“ - Мюлер веднъж и по два пъти Франц Бекенбауер и Карл-Хайнц Румениге, който през 1984 година е продаден на Интер за 11 милиона марки. Това е сума, която за времето си е космическа и тогава само Диего Марадона е по-скъп от него – 24 милиона марки, платени от Наполи на Барселона.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Според авторитетния сайт за трансфери transfemarkt.de днес Румениге би струвал 155 милиона евро, докато голмайсторът Герд Мюлер щеше да има цена от 205 милиона евро и щеше да струва повече от Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Легендата е считан за най-скъп в историята на баварския колос.

Вратарят Сеп Майер е оценен на 70 милиона евро в днешни пари, а Ули Хьонес от сезон 1973/74 е оценен на 125 милиона евро. Считаният за бранител №1 на всички времена Франц Бекенбауер от същия сезон би струвал днес 190 милиона евро, а друга легенда на клуба и немския футбол Лотар Матеус също минава границата от 100 милиона евро. Бившият селекционер на България е оценен на 130 милиона евро днешни пари, но за качествата си на футболист от сезон 1987/88.