Холандската легенда Рууд Гулит бе представен официално като треньор на руския Терек (Грозни), където играе българинът Благой Георгиев. Гулит води отбора от няколко седмици, но днес посети президента на Чеченска област Рамзан Кадиров и даде пресконференция. Холандецът пристигна с чартърен полет в 13:00 часа и бе посрещнат с местен хляб и сирене от домакините. “Уау, много вкусно”, възкликна наставникът в присъствието на шефове на Терек и около 100 фенове.

8.jpg

Гулит посети местното правителство, където даде пресконференция в присъствието на Рамзан Кадиров. “Знаете ли, аз съм бил и в далеч по-опасни и бедни страни. Например, в Дарфур, където хората буквално живеят в боклуци”, заяви Гулит.

7.jpg

“Сега всички питат Гулит дали се страхува. Защо му задавате тези въпроси. Човек не трябва да се страхува от нищо, освен ако загуби честта и достойнството си. Чечня е едно от най-сигурните места не само в Русия, а и в целия свят”, допълни богаташът Кадиров. След пресконференцията двамата посетиха футболна Академия за деца и бъдещия нов стадион на Терек./БЛИЦ

9.jpg