Церемонията по връчването на „Златната топка“ за най-добър футболист в света през 2022 година е насрочена за 21:00 часа българско време тази вечер, а от списание "Франс футбол" започнаха да обявяват имената на първите 30 класирани футболисти отзад напред.

Сред топ 30 на класирането не е суперзвездата на Португалия и Ал Насър Кристиано Роналдо, което предизвика недоволство сред феновете на португалеца. В социалните мрежи пък се появи доста интересен пост, на който Роналдо е поставен на колажа, на който са изобразявани футболистите с класирането им за „Златната топка“. Най-интересна е позицията, на която е поставен португалеца, срещу чието име е изписано числото 829, като е написано, че за него не е гласувал нито един от хората, имащи това право – капитаните и селекционерите на националните отбори, както и журналисти.

Дали това е шега с 38-годишния футболист, печелил индивидуалното отличие пет пъти в историята, или наистина португалецът е класиран на незавидното 829-о място, така и не става ясно.