Халфът на Тотнъм Родриго Бентанкур вероятно ще отсъства от терена за около два месеца поради контузия в глезена, обяви мениджърът на отбора Ангелос Постекоглу.

Уругвайският национал бе сменен принудително след нарушение на Мати Кеш при загубата с 1:2 от Астън Вила миналата седмица и отново влезе в лазарета, след като току-що се завърна в игра след деветмесечно лечение на тежка травма в коляното.

След преглед на глезена на играча, Тотнъм каза, че се очаква той да пропусне остатъка от 2023 г. Постекоглу смята, че ще отнеме още повече време, за да се възстанови напълно.

"Това е разочароващо за него. Вероятно му трябват няколко месеца, за да се върне, което е разочароващо за него, защото всички знаем и сме свидетели колко усилено работи, за да се върне. Той няма търпение да започне работа отново и не се съмнявам, че ще го видим обратно възможно най-скоро", каза Постекоглу на пресконференция преди мача с Манчестър Сити.

Тотнъм вече има дълъг списък с контузени, който включва Джеймс Мадисън, Ричарлисон и Иван Перишич.

Тотнъм беше начело в класирането на Висшата лига след впечатляващ старт под ръководството на Постекоглу, но сега е в серия от три загуби в неделния мач срещу защитаващия титлата Манчестър Сити.