Голям секс скандал разтресе футбола, и по-специално аржентинския, където най-великата игра е обожествявана. Момчета от един от юношеския отбор на Индепендиенте били третирани като проститутки от ръководството на клуба и използвани като секс играчки от футболни функционери.

Скандалът избухва, след като едно от момчетата от юношеската академия на футболния клуб споделя с психолог, че заедно с още шестима от съотборниците му са били използвани като проститутки.

Сексуалните посегателства се превърнали в норма на поведение за редица от функционерите на клуба при общуването им с подрастващите футболисти, съобщава испанският вестник "Марка", цитиран от "Русская весна". 

Момчетата, пристигнали в академията от далечни региони на страната, били съблазнявани със скъпи подаръци, модни вещи и пари, с които да могат да си отидат до вкъщи и да се видят с родителите.

Прокуратурата в Буенос Айрес е арестувала организатора на първенството за юношеските отбори Алехандро Карлос Дал Чин, футболния агент Хуан Мануел Диас Валон и футболния съдия Мартин Бустос, който според публикацията бил ХИВ-инфектиран. 

Участниците в грандиозния секс скандал са заплашени от 20 години затвор.