УЕФА потвърди това, което се знае от няколко седмици – Манчестър Сити и ПСЖ трябва да платят глоби от 60 милиона евро. Финансовите санкции са наложени заради нарушаване на финансовия феърплей. Освен това „гражданите“ и парижани ще имат право да картотекират само 21 играчи за следващия сезон на Шампионската лига.
 
Английските шампиони трябва да намалят загубите си до 20 милиона евро в края на годината и на 10 милиона в края на 2015 г. Дълговете на френския първенец не трябва да превишават 30 милиона евро за 2015 г., а от 2016 г. ПСЖ трябва да излезе „на нула“.
 
Станаха ясни и наказанията на три руски клуба – Анжи, Рубин и Зенит. Клубът от Санкт Петербург е глобен с 12 милиона евро и трябва да направи заявка само от 22 играчи за Шампионската лига.
 
Рубин трябва да плати 6 милиона евро и ще може да картотекира само 21 играчи за евротурнирите. Анжи е с наложена глабо от 2 милиона евро и в следващите сезони няма право да заяви повече от 21 играчи за евротурнирите.
 
И трите руски клуба трябва да намалят дълговете си на 30 милиона евро до края на 2015 г., а година по-късно вече трябва да са „на нула“. Те не трябва да увеличават и разходите си за заплати през 2015 и 2016 г.