Реал (Мадрид) получи лоши новини за състоянието на испанския национал Дани Карвахал. 32-годишният десен бек беше изнесен на носилка при победата с 2:0 над Виляреал в събота вечерта.

Опасенията за сериозна контузия на шампиона от Евро 2024 се потвърдиха от самия Карвахал, който внесе яснота за състоянието си с публикация в „Инстаграм“.

„Потвърдено е – сериозна контузия на кръстни връзки. Предстои операция и ще бъда извън терена за няколко месеца. Очаквам с нетърпение да започна възстановяването и да се завърна отново силен като звяр. Благодаря за всички съобщения“, написа футболистът в социалната мрежа и публикува снимка от линейката, с която беше транспортиран до болница в Мадрид.

Новината за тежка контузия на Дани Карвахал постави в слона ситуация треньора Карло Анчелоти, който може да започне търсенето на временен заместник на испанския национал.

„Имаме Лукас Васкес на тази позиция, което ни дава сериозна увереност. Сега предстои пауза заради мачовете на националните отбори и със сигурност ще обсъдим ситуацията. Имайки предвид, че трансферният пазар е затворен, няма да разполагаме с много опции за десен бек“, коментира 65-годишният специалист.

В същото време Анчелоти призна, че с контузия е и бразилският нападател Винисиус, който беше заменен в края на мача срещу Виляреал.

„Има сериозна болка във врата. Ще му направим всички необходими прегледи, за да се установи естеството на проблема“, призна треньорът на Реал (Мадрид).