Треньорът на Торино Джампиеро Вентура потвърди трансфера на бранителя и италиански национал Матео Дармиан в Манчестър Юнайтед.

"Да, Матео ще играе в Шампионската лига с Манчестър Юнайтед.Той си заслужи правото да носи екипа на топ отбор и да участва в Шампионската лига, което беше една от мечтите му", обяви Вентура.

Интерес към 25-годишния бранител проявяваха още Байерн, Барселона и Реал (Мадрид), но самият той е избрал "червените дяволи", а и вече публикува прощално писмо към феновете на „биковете”.

Според английските медии десният защитник ще подпише договор за 4 години с новия си тим, който ще плати около 20 милиона евро на Торино. Заплатата на Дармиан в Манчестър Юнайтед се очаква да е бъде близо 2 милиона евро на година.

Прощалното писмо на Дармиан:


Денят дойде, след 3 фантастични години напускам Торино.

Чудесни три години, в които се научих да играя, да се забавлявам и повече от всичко – да живея! Благодаря на моите съотборници и моите фенове, станах играчът, който съм, благодарение на вас и г-н Вентура, който е повече от треньор за мен, втори баща.

Точно сега нямам думи. Само плача. Помнете, че напускам Торино заради бъдещата си кариера, не защото съм лош. Торино винаги ще е вторият ми дом. Късмет на всички в отбора и на феновете.

Това не е сбогом, а довиждане. През тези три години се върнахме в Серия А, спечелихме срещу Ювентус след 20 години и се върнахме в Европа. Дадох цялото си сърце и душа. Беше чест да играя за Торино и да бъда капитан в няколко мача!

Благодаря за всичко, Торино!

Матео Дармиан