Известната сръбска турбо-фолк звезда Цеца Величкович ще се сдобие с официално обвинение от белградската прокуратура за присвояване на 11 милиона евро от трансфери на футболисти на Обилич.
 
Певицата наследи клуба, след като съпругът й Желко Ражнятович-Аркан бе застрелян. Разследването срещу Цеца за продажбата на 15 футболисти е приключило през лятото и се очаква в следващите дни да бъде повдигнато обвинението.
 
От белградската прокуратура разкриха, че следствието е продължило близо 7 години, тъй като е трябвало да се съберат необходимите документи от няколко държави. Величкович е продала футболисти на Обилич в Турция, Гърция, Австрия, Франция, Русия и България.
 
У нас турбо-фолк звездата е осъществила трансферите на Небойша Йеленкович и Мариян Живкович в Литекс. Сръбският в. “Прес” твърди, че Цеца Величкович ще бъде обвинена в присвояване на 11 млн. евро и незаконно притежание на огнестрелно оръжие. Нейната сестра - Лидия Величкович, също ще бъде обвинена във финансови измами, тъй като е заемала административна длъжност в Обилич.
 
В официалните документи на клуба певицата е написала, че 15-те футболисти са преотстъпени, а парите от трансферите е прибирала в сметки в чужбина. По време на следствието са били разпитани над 30 души. От прокуратурата в Белград разкриват, че Гърция е последната държава, която е предала поисканите документи. Преди това е била получена документацията от България, Русия, Австрия, Франция и Турция.
 
Това не е първият път, в който Цеца Величкович ще се сблъска с правосъдието. През 2003 г. тя престоя два месеца в ареста, тъй като бе обявена за един от поръчителите на убийството на бившия сръбски премиер Зоран Джинджич./БЛИЦ