Носителят на Купата на Лигата Манчестър Юнайтед ще продължи да защитава трофея си в повторение на финала от миналия сезон на турнира. Жребият за четвъртия кръг отреди „червените дяволи“ да се срещнат с Нюкасъл. Двата тима се rpm,dlrnd в директен спор за трофея на 26 февруари и Ман Юнайтед спечели с 2:0 с голове на Каземиро и Рашфорд.

Победителят от миналия сезон на Лигата на конференциите Уест Хям ще играе лондонско дерби с Арсенал в друг интригуващ двубой от четвъртия кръг. Има още две двойки, противопоставящи отбори от Висшата лига. В едната мениджърът на Евертън Шон Дайч ще се изправи срещу бившия си отбор Бърнли, а в другата Борнемут приема Ливърпул.

Елитният Фулъм ще гостува на приятната изненада в Чемпиъншип Ипсуич, а Челси приема втородивизионния Блекбърн. Поне два отбора извън Висшата лига ще се класират за четвъртфиналите, тъй като четвъртодивизионният Мансфилд приема представителя на Лига 1 Порт Вейл, а третодивизионният Екзитър ще бъде домакин на играещия в Чемпиъншип Мидълзбро. Мачовете от четвъртия кръг на Купата на Лигата ще се играят в седмицата, започваща на 30 октомври.

ЖРЕБИЙ ЗА ЧЕТВЪРТИЯ КРЪГ НА КУПАТА НА ЛИГАТА
Мансфилд – Порт Вейл
Ипсуич - Фулъм
Манчестър Юнайтед - Нюкасъл
Борнемут - Ливърпул
Челси - Блекбърн
Уест Хям - Арсенал
Евертън - Бърнли
Екзитър – Мидълзбро
* Мачовете ще се играят в седмицата, започваща на 30 октомври.