Легендата на френския футбол Зинедин Зидан е един от вариантите, които се обсъждат за вакантния пост на селекционер на националния отбор на Бразилия, пише „Ok Diario“. Зизу в последно време беше спряган за наследник на Дидие Дешан начело на Франция, но в местната федерация се надяват 54-годишният специалист да продължи договора си.

Досегашният наставник на „селесао“ Тите подаде оставка след отпадането на петкратните световни шампиони от Хърватия на четвъртфиналите на Мондиал 2022. Бразилската футболна конфедерация още не е обявила името на наследника на 61-годишния специалист, който заемаше поста в последните шест години.

Изданието „UOL Esporte“ твърди, че треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти също е обсъждан като вариант за Бразилия. Според информацията, контакт с 63-годишния италианец е бил направен още през октомври и той е дал положителен отговор за начало на преговори, когато селекционерският пост на „селесао“ се оваканти. Анчелоти има договор с Реал (Мадрид) до лятото на 2024 г.

Преди няколко дни испанското издание „Спорт“ обяви, че Бразилската футболна конфедерация планира да проведе разговори и с мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. Други варианти са треньорът на Палмейрас Абел Ферейра, наставникът на Флуминензе Фернандо Диниз, Ренато Порталупи (начало на Гремио), треньорът на Сао Пауло Рожерио Сени, както и бившият селекционер на Аржентина и настоящ треньор на Севиля Хорхе Сампаоли.

Чужденец не е бил селекционер на националния отбор на Бразилия от 1965 г. насам. Тогава за кратко начело е аржентинецът Филпо Нунес. Само още два са случаите, в които „селесте“ не е воден от бразилски треньор. През 1925 г. поста заема уругваецът Рамон Платеро, а през 1944 г. начело е португалецът Жорека.