ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Частичната военна мобилизация, обявена от президента Владимир Путин, доведе до първия неочакван проблем в Русия. Футболен отбор поиска отлагане на мача си за купата на страната, тъй като част от играчите са извикани в армията.

Новината беше съобщена от треньора на СтаврополАгроСоюз Кирил Ейделнант. Той е на мнение, че заради това не може да проведе двубоя от 1/32-финалите на турнира срещу Нефтехимик, който по програма трябва да се играе на 4 октомври.

„Три от моите момчета получиха призовки и вече са във военния лагер. Казаха ни, че и други от отбора са в списъка за мобилизация. Въобще не знам как ще играем срещу професионален отбор с 13 играчи. Това ни е бройката за момента, но може да станат и по-малко. Имаме един качествен защитник и точно той е призован в армията, заедно с двете момчета, които реализираха головете ни в последните мачове“, заяви Ейделнант пред „Мач ТВ“.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Пред същата спортна телевизия представител на Руския футболен съюз, пожелал анонимност, съобщи, че не няма причина срещата да бъде отложена.

„Според правилата, отбор може да участва във футболен мач, ако има на разположение поне 7 футболисти. СтаврополАгроСоюз е картотекирал при нас 20 играчи“, заявил човекът от футболната централа.

Популярният ежедневник „Спорт Експрес“ съобщи, че в дните след 21 септември, когато Путин обяви частичната мобилизация, няколко служители на РФС са получили призовки да се явят на военна служба в най-близкото поделение.

В редица медии се прокрадна съмнението, че дори елитните отбори може да бъдат засегнати от частичната мобилизация, което от своя страна може да окаже влияние върху провеждането на първенството.

„В момента няма риск от прекъсване на шампионата заради военната мобилизация. Двете неща не са свързани“, коментира знаменитият бивш боксьор Николай Валуев, който в момента е депутат.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК