Агибу Камара вкара гол през второто полувреме, за да донесе победата с 1:0 на Гвинея над Гамбия в среща от втория кръг в група „С“ на Купата на Африканските нации, който се провежда в Кот д`Ивоар.

Гвинея доминираше през по-голямата част от срещата. Титуляри за Гамбия започнаха вратарят на Локомотив (София) Бубакар Гайе и централният бранител на Лудогорец Ноа Сонко Сундберг. В 81-ата минута бившият бранител на Левски отстъпи мястото си на бившия нападател на ЦСКА Али Соу.

Гвинея доминираше през по-голямата част от срещата и резонно стигна да победата. Камара вкара топката във вратата в 69-ата минута след прекрасен пас от Морган Гилавоги. По този начин гвинейците взеха и частичен реванш от Гамбия, която ги елиминира на осминафинал на предишното издание на турнира.

Лидер в групата е Сенегал с шест точки, следван от Гвинея с шест. Камерун има една точка, а Гвинея за момента няма спечелен актив. На 23 януари предстои битка за първото в групата между сенегалците и гвинейците. В същия ден Камерун и Гамбия ще спорят за третата позиция. Както е известно, за елиминационната фаза се класират първите два тима във всяка от шестте групи и четирите най-добри трети отбори.